YKS Hazırlık

Öğrencilerimizin derslerine takviyede bulunmak, ders başarılarını artırarak, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) en iyi ortamda hazırlanmalarına imkan sağlamak ve okul dışında herhangi bir kurs, özel ders ve etüt merkezine ihtiyaç duymadan akademik gelişimlerine katkıda bulunmak adına, okulumuzda 11. ve 12. sınıflara Üniversite Destek Programı (ÜDEP) uygulanmaktadır.

Üniversite Destek Programı içerisinde test tekniğine dayalı öğretim verilip farklı soru stillerine yönelik çalışmalar gerçekleştirilerek öğrencilerimizin bilgi, yorum ve hız kabiliyetlerinin artırılması ve ek kaynaklarla çözülecek sorularda konuların pekiştirilmesi hedeflenmektedir. Her yıl eğitim-öğretim yılı öncesinde başlayan üniversite destek programı yıl içerisinde cumartesi günleri dahil olmak üzere Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na değin yoğunlaştırılmış ve planlı bir şekilde sürdürülmektedir.

Öğrencilerimizin branş derslerine ve YKS’ye yönelik hazırlık çalışmaları kapsamında çeşitli yayın evlerinden alınan deneme sınavları, soru bankaları ve yaprak testleri ile öğretmenlerimizin hazırladığı soru ve kaynaklar da kullanılmaktadır.

9. ve 10. sınıfta öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) zorunlu tuttuğu derslere ek olarak alan ayrımı yapılmaksızın, Temel Yetenek Testi (TYT) sınavının gerektirdiği alan derslerini seçerek ortak bir müfredat içerisinde öğrenim görmektedirler. 11.Sınıfta, hedefledikleri bölümlere göre alanlarına (SAY-SÖZ-EA-DİL) ayrılan öğrencilerimize MEB zorunlu derslerine ek olarak YKS’nin gerektirdiği seçmeli derslerin ağrılıklarına göre ders programları oluşturulmaktadır. 11-12. sınıfta MEB’in belirlediği yıllık çalışma planı ile birlikte YKS konuları anlatılmakta ve bu sayede YKS hazırlık sürecinde öğrencilerimiz okul dışı herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan önemli bir yol kat etmektedir.