Üniversiteye Hazırlık – TED ESKİŞEHİR KOLEJİ

Üniversiteye Hazırlık

YKS

TED Eskişehir Koleji olarak en büyük amaçlarımızdan biri öğrencilerimizin kariyer planlamalarında yardımcı olabilmek ve kendilerine uygun meslek ve üniversite seçimlerine rehberlik edebilmektir. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ders başarılarını artırmak ve ve YKS’ye en verimli şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla ÜDEP (Üniversite Destek Programı) uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin MEB müfredatının yanı sıra YKS hazırlık çalışmalarını da gerçekleştirdikleri ve düzenli olarak gerçekleştirilen deneme sınavları sonrasında Ölçme Değerlendirme ve PDR Biriminin işbirliği ile detaylı şekilde analiz edilen ve öğrencilere bireysel geri dönütler verdiğimiz ÜDEP sistemi ile öğrencilerimizin eksiklerinin tespiti en kısa sürede yapılmaktadı

YÖS

İkinci bir ülke vatandaşlığı olan ve ülkemizde üniversite eğitimine devam etme amacıyla YKS’nin yanı sıra YÖS hazırlığı da yapan öğrencilerimiz için 11.sınıftan itibaren ek ders çalışmalarımız yapılmaktadır. Öğrencilerimize 11.sınıfta etüt planlaması şeklinde, 12.sınıfta ders programlarına ek olarak uygulanan YÖS-Matematik dersleri ile birlikte; öğrencilerimizin başvuru ve kabul süreçleri takip edilmekte, deneme sınavları sayesinde akademik takipleri de gerçekleştirilmektedir.

YURT DIŞI ÜNİVERSİTELERE HAZIRLIK

TED Eskişehir Koleji’nde yurt dışı üniversitelere hazırlık süreci, özellikle öğrencilerimizin akademik hedeflerinin somutlaşmaya başladığı 11. sınıf döneminden itibaren hız kazanmaktadır. 11. sınıftaki öğrencilerimiz ile öğrenimlerine devam etmeyi planladıkları üniversitelerin kabul ettiği sınavlar doğrultusunda etüt programları uygulanmaktadır. 12. sınıf öğrencilerimiz için ise etüt çalışmalarına ek olarak ders programları bireyselleştirilmekte, öğrencilerimizin girecekleri sınavlara göre İngilizce, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerden ek dersler planlanmaktadır. Bu çalışmalara ek olarak okulumuzda yoğun olarak İngilizce eğitimlerinde de 9.ve 10.sınıf öğrencilerimizi dünyaca geçerliği kabul edilmiş olan IELTS ve TOEFL sınavlarına hazırlamak amacıyla ders içinde sınavlara hazırlık çalışmaları da yürütülmektedir.

Atatürk

Bizi Arayın