YKS

TED Eskişehir Koleji olarak en büyük amaçlarımızdan biri öğrencilerimizin kariyer planlamalarında yardımcı olabilmek ve kendilerine uygun meslek ve üniversite seçimlerine rehberlik edebilmektir. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ders başarılarını artırmak ve ve YKS’ ye en verimli şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla ÜDEP (Üniversite Destek Programı) uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin MEB müfredatının yanı sıra YKS hazırlık çalışmalarını da gerçekleştirdikleri ve düzenli olarak gerçekleştirilen deneme sınavları sonrasında Ölçme Değerlendirme ve PDR Biriminin işbirliği ile detaylı şekilde analiz edilen ve öğrencilere bireysel geri dönütler verdiğimiz ÜDEP sistemi ile öğrencilerimizin eksiklerinin tespiti en kısa sürede yapılmaktadır.

YÖS

İkinci bir ülke vatandaşlığı olan ve ülkemizde üniversite eğitimine devam etme amacıyla YKS’nin yanı sıra YÖS hazırlığı da yapan öğrencilerimiz için 11.sınıftan itibaren ek ders çalışmalarımız yapılmaktadır. Öğrencilerimize 11.sınıfta etüt planlaması şeklinde, 12.sınıfta ders programlarına ek olarak uygulanan YÖS-Matematik dersleri ile birlikte; öğrencilerimizin başvuru ve kabul süreçleri takip edilmekte, deneme sınavları sayesinde akademik takipleri de gerçekleştirilmektedir.

ÜDEP

Üniversite Destek Programı (ÜDEP), öğrencilerimizin bir üst eğitim kurumuna geçişte üniversite kabullerini gerçekleştirebilmek için girmeleri gereken YKS hazırlık sürecinde akademik çalışmaların planlanmasını ve uygulanmasını içermektedir. ÜDEP kapsamında deneme sınavları, hazırbulunuşluk sınavları, etüt çalışmaları, sınav sonuçlarının analizleri ve eksik kazanımların tespit edilmesi, düzenli rehberlik servisi görüşmeleri, meslek ve üniversite tanıtım günleri, hızlandırma ve kamp programları gibi çalışmalar yer almaktadır.

Öğrencilerimiz MEB müfredatının yanı sıra YKS konularını da tekrar etmekte, ezbere dayalı değil anlamaya ve uygulamaya yönelik eğitim programı ile birlikte hedeflerine yaklaşmaktadır. İşlenen konular doğrultusunda uygulanan deneme sınavları ölçme değerlendirme ve rehberlik birimi tarafından detaylı şekilde analiz edilmekte, öğrencilerin eksiklerine yönelik geri dönütler ve planlamalar hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Test teknikleri konusunda yapılan çalışmalarla, öğrencilerimizin soru çözme hızları ve bilgiyi kullanma becerileri gelişmekte, programımız YKS hazırlık sürecinde öğrencilerimizin okul dışında herhangi bir desteğe ihtiyaç duymayacakları şekilde yoğunlaştırılmış olarak sürdürülmektedir.

YURT DIŞI ÜNİVERSİTELERE HAZIRLIK

TED Eskişehir Koleji’nde yurt dışı üniversitelere hazırlık süreci, özellikle öğrencilerimizin akademik hedeflerinin somutlaşmaya başladığı 11. sınıf döneminden itibaren hız kazanmaktadır. 11. sınıftaki öğrencilerimiz ile öğrenimlerine devam etmeyi planladıkları üniversitelerin kabul ettiği sınavlar doğrultusunda etüt programları uygulanmaktadır. 12. sınıf öğrencilerimiz için ise etüt çalışmalarına ek olarak ders programları bireyselleştirilmekte, öğrencilerimizin girecekleri sınavlara göre İngilizce, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerden ek dersler planlanmaktadır. Bu çalışmalara ek olarak okulumuzda yoğun olarak İngilizce eğitimlerinde de 9.ve 10.sınıf öğrencilerimizi dünyaca geçerliği kabul edilmiş olan IELTS ve TOEFL sınavlarına hazırlamak amacıyla ders içinde sınavlara hazırlık çalışmaları da yürütülmektedir.