TED Eskişehir Koleji Okullarına Öğrenci Alım Süreçleri

TED Eskişehir Koleji Özel Anaokulu

TED Eskişehir Koleji Özel Anaokuluna başlayacağı yılın Eylül ayında 36 ayını doldurmuş ve tuvalet eğitimini almış olmak ön koşulu ile öğrenci kabul edilir. Buna göre;

• Öğrenci-veli tanıma görüşmesi için veliye randevu verilir.
  • PDR Uzmanı önce veli ardından öğrenci ile olmak üzere tanıma görüşmeleri yapar.
  • PDR Uzmanı aday öğrencinin gözlem formunu doldurarak idareye teslim eder.

PDR Uzmanının yaptığı görüşmelerde öğrenciye uyguladığı formlar ve materyaller TED Genel Merkez tarafından PDR Uzmanlarına alım görüşmelerinde kullanılması için gönderilen gelişimsel belgelerdir. 36-48 Ay, 48-60 Ay, 60 ay ve üstü şeklinde ay gruplarına uygun olarak uygulanır.

TED Eskişehir Özel İlkokulu

TED Eskişehir Koleji Özel Anaokuluna devam etmekte olan öğrencilerimizin TED Eskişehir Özel İlkokuluna geçiş süreci;

• PDR Uzmanı tarafından genel merkezden gelen okul hazırbulunuşluğu değerlendirme formu uygulanır.
  • PDR Uzmanı ve Okul Öncesi öğretmeninin görüşleri doğrultusunda velilerimize okula hazırbulunuşluk ve okul olgunluğu hakkında bilgi verilir.

TED Eskişehir Özel İlkokuluna yeni kayıt olacak öğrenciler için;

TED Eskişehir Özel İlkokulu 1. sınıfa, bir önceki yıl TED Eskişehir Koleji Özel Anaokulu 5 yaş grubunu tamamlamış öğrencilerimizin devam hakkı bulunduğundan kontenjan dahilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilir. Buna göre;

• PDR Uzmanı aday öğrencinin gözlem formunu doldurarak idareye teslim eder.
  • Veliye öğrencinin okula kayıt olup olmayacağı bilgisi okul idaresi tarafından en geç bir iş günü içinde verilir.

PDR Uzmanının yaptığı görüşmelerde öğrenciye uyguladığı formlar ve materyaller TED Genel Merkez tarafından PDR Uzmanlarına alım görüşmelerinde kullanılması için gönderilen envanterlerdir.

TED Eskişehir Özel İlkokulu 2, 3 ve 4. sınıflarına kontenjan dahilinde öğrenci alımı yapılır. Öğrenci alımlarında yeni kayıt koşulları geçerlidir.

TED Eskişehir Özel Ortaokulu

TED Eskişehir Özel Ortaokuluna, TED Eskişehir Özel İlkokulunu bir önceki yıl tamamlamış öğrencilerimizin devam hakkı bulunduğundan kontenjan dahilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilir. Buna göre yeni başlayan öğrencilere;

• PDR Uzmanı aday öğrencinin gözlem formunu doldurarak idareye teslim eder.

TED Eskişehir Özel Ortaokulu 6,7 ve 8.sınıflara kontenjan dahilinde öğrenci alımı yapılır. Öğrenci alımlarında yeni kayıt koşulları geçerlidir.

TED Eskişehir Koleji Özel Anadolu Lisesi

TED Eskişehir Koleji Özel Anadolu Lisesine TED Eskişehir Özel Ortaokulunu bir önceki yıl tamamlamış öğrencilerimizin devam hakkı bulunduğundan kontenjan dahilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilir. Buna göre yeni başlayan öğrencilere;

• Öğrenci alım sınavı yapılır.
  • PDR Uzmanı aday öğrencinin gözlem formunu doldurarak idareye teslim eder.
  • LGS Sınavı sonuçlarına göre de lisemize kayıt yapılmaktadır. LGS Sınavı sonuçlarına göre çeşitli oranlarda burs verilir. Burs oranları ayrıca ilan edilir.

TED Eskişehir Koleji Özel Anadolu Lisesine 10.sınıfına kontenjan dahilinde öğrenci alımı yapılır. Öğrenci alımlarında yeni kayıt koşulları geçerlidir.

Lise 11 ve 12. sınıflara sadece diğer TED okullarından yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir. Bu seviyelere okul dışından öğrenci alınmamaktadır.