Türk Eğitim Derneği (TED) ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde TED Eskişehir Koleji öğrencileri kültürlerarası öğrenci değişim programına katılıp denkliklerini alarak bir üst sınıftan tekrar okullarında eğitime devam etme hakkına sahiplerdir. Program; öğrencilere, ailelerine ve ev sahibi ailelere, farklı kültürlere yönelik anlayışı ve saygıyı derinleştirmek ve insanlığın gerçeklerini keşfetmek için olanak yaratırken, öğrencilere iyi bir İngilizce ve yurt dışında üniversite okuma fırsatı sağlamayı amaçlamaktadır.

Nova Scotia Değişim Programı, 7. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilere; “Akademik Ay Programı”, “Tek Dönem Öğrenci Değişim Programı” ve “Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı” olmak üzere üç farklı süre seçeneği sunmaktadır.

Akademik Ay Programı: Öğrencilerin Eylül ayında bir ay süre ile Kanada’da lise eğitimi görmelerini sağlar.

Tek Dönem Öğrenci Değişim Programı: Öğrenciler bu programa lisenin her yılının ikinci döneminde dâhil olabilirler. Ancak 12. sınıfın ikinci dönemi için önerilmemektedir. Bu program öğrencilerin bir dönem boyunca Kanada’da lise eğitimi görmelerini sağlar.

Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı: Öğrenciler bu programa lisenin her yılında dâhil olabilirler. Program, eylül ayında başlar ve haziran ayında biter. Programa göre, öğrenciler lisenin herhangi bir sınıfında eğitimlerinin bir yılını Kanada’da okuyabilme şansına sahiptirler. Öğrencinin Kanada Değişim Programı dönüşünde devam ettiği okuluna tekrar dönmesi garanti edilir.

Kanada’daki eğitim sonrasında öğrenci başarılı olduğu derslerin denkliğini ibraz ederek kendi okulundaki eğitimine ders yılı kaybetmeden devam edecektir. Değişim programına katılan öğrenciler Kanada’daki en az bir yıllık eğitim ya da alınan diploma sonrası bir Kanada Üniversitesine kayıt yaptırabilirler. Bunun için lise eğitiminin son iki yılında alınan derslerin, okumak istenen bolümle ilgili olması gerekmektedir.

TED-Kanada Öğrenci Değişim Programından yararlanmak isteyen öğrencilerimizin İngilizce seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir.

Bu programa katılan öğrencilerimizin kazanımları:

1. Genç̧ yaşta kendi ayakları üzerinde durabilme,
  2. Liderlik becerisi kazanma,
  3. Adaptasyon sürecini güvenli bir ortamda geçirme,
  4. Sorumluluk alma bilincinin oluşması,
  5. Sanat, müzik ve spor alanlarında çalışmalar yapabilme,
  6. Lise mezuniyetinde çift diploma sahibi olabilme,
  7. Kanada üniversitelerine kolay geçiş yapabilme.